здравейте колеги. На ключалката за палене има един бутно който аз натиснах и някак си така завъртях клюша,че сега колата е като „мъртва" когато вкарам и завартя ключа нищо не се случва. когато при натиснат бутон завартяя в най крайно положение светват на таблото лампата за габарити и фарове моля за помощ , Колата направо умря
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с ключа
Collapse
X
-
Колега, може да ти е потрошен клемореда. Сменя се не много трудно, само трябва да съобразиш позицията на избирача. Цената на нов е около 15-20-25 лв.
ПП. Внимавай при свалянето на стария клеморет падат 2 ситни цилиндрични чопчета с диаметър 1-2 мм и дължина около 4-5 мм. Ако ги изгубиш после ще е филм, освен ако не се продават с новия клеморед.
-
аз имах сащият проблем оказа се че има 2 заб4ета на клемореда които са счупени и няма как да се залепят варзах го сас свински опашки и засега карам без проблем ама нз колко време 6те изкара така а и ватре има6е едно заб4е с пройинка като клин него него слойих незнам за какво служи ама работи и без него мислех 4е то избутва пластинката ама нз дали не е не6то жайно тожа заб4е ина4е работи безотказно без него
Comment
-
проблемът решен
момчета живея в германия и когато това се случи обиколих няколкос сервиза и всеки вдигаше рамене и ми казаха че това само в алфа могат да го оправят. Отидох там оставих колата. Обадиха ми се казаха да дойда да си я взема че е готова.счупена ключалка . Смяната + плюс нова ключалка ми струваше 365 евро! ПлакаХ!!!!!
Comment
-
Аз също минах през този проблем.Завъртях ключа в обратна позиция да оставя колата на габарит ,а не бях го правил никога преди това и бях спрял на кофти място, след това като се върнах слагам ключа да паля не става ,присветва ми само таблото и стартера не върти.
Резултата:прибрах колата на платформа с познат и на другя ден смених клемореда 25лв и така.Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
При алфа ромео и фиат на всички коли начина да оставиш колата на габарит и да извадиш ключа е този :завърташ ключа в обратна посока и колата остава на габарити и след това вадиш ключа ,но при всички се получава този проблем,имал съм и фиат и при него така се случи неможах да запаля след това.Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеЕдин пич, който се занимава с такива неща (ключар е) преди време ме беше посъветвал за друга кола отвреме навреме да пръскам в ключалката WD40 и да раздвижвам, ей така профилактично... Явно не е само при алфите и фиатовете този проблемалфа ромео 156 1.8 тс -на части
алфа ромео 164 2.0тс -на части
нисан примера п10 1,6 16в хечбек
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от trendafilov86 Покажи съобщениездравейте колеги. На ключалката за палене има един бутно който аз натиснах и някак си така завъртях клюша,че сега колата е като „мъртва" когато вкарам и завартя ключа нищо не се случва. когато при натиснат бутон завартяя в най крайно положение светват на таблото лампата за габарити и фарове моля за помощ , Колата направо умря
Проблемите са били еднакви , предполагам: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=55144
Ама твоя е от май месец , а не си написал какъв е бил случая.Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан
Comment
Comment