Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с ключа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с ключа

здравейте колеги. На ключалката за палене има един бутно който аз натиснах и някак си така завъртях клюша,че сега колата е като „мъртва" когато вкарам и завартя ключа нищо не се случва. когато при натиснат бутон завартяя в най крайно положение светват на таблото лампата за габарити и фарове моля за помощ , Колата направо умря

Колега, може да ти е потрошен клемореда. Сменя се не много трудно, само трябва да съобразиш позицията на избирача. Цената на нов е около 15-20-25 лв.

ПП. Внимавай при свалянето на стария клеморет падат 2 ситни цилиндрични чопчета с диаметър 1-2 мм и дължина около 4-5 мм. Ако ги изгубиш после ще е филм, освен ако не се продават с новия клеморед.
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

аз имах сащият проблем оказа се че има 2 заб4ета на клемореда които са счупени и няма как да се залепят варзах го сас свински опашки и засега карам без проблем ама нз колко време 6те изкара така а и ватре има6е едно заб4е с пройинка като клин него него слойих незнам за какво служи ама работи и без него мислех 4е то избутва пластинката ама нз дали не е не6то жайно тожа заб4е ина4е работи безотказно без него

Comment

проблемът решен

момчета живея в германия и когато това се случи обиколих няколкос сервиза и всеки вдигаше рамене и ми казаха че това само в алфа могат да го оправят. Отидох там оставих колата. Обадиха ми се казаха да дойда да си я взема че е готова.счупена ключалка . Смяната + плюс нова ключалка ми струваше 365 евро! ПлакаХ!!!!!

Comment

60 лв ми излезна на мен счупената ключалка
          ALFA ROMEO GTV 2.0 TS / Punto GT3 8V / BMW 530D E60

Comment

на мен пък ми взеха 80 за сваляне на патрона пренареждане и разблокиране....адски често се случва на ГТВ и Фият Купе
            MG ZR160 03' - настоящата
            145 2.0 TD 97' - бившата
            GTV 2.0 16V 97' - по-бившата
            SPL Fan

Comment

Аз също минах през този проблем.Завъртях ключа в обратна позиция да оставя колата на габарит ,а не бях го правил никога преди това и бях спрял на кофти място, след това като се върнах слагам ключа да паля не става ,присветва ми само таблото и стартера не върти.
              Резултата:прибрах колата на платформа с познат и на другя ден смених клемореда 25лв и така.
              Alfa romeo GTVex
              Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
              Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
              Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Един пич, който се занимава с такива неща (ключар е) преди време ме беше посъветвал за друга кола отвреме навреме да пръскам в ключалката WD40 и да раздвижвам, ей така профилактично... Явно не е само при алфите и фиатовете този проблем

Comment

При алфа ромео и фиат на всички коли начина да оставиш колата на габарит и да извадиш ключа е този :завърташ ключа в обратна посока и колата остава на габарити и след това вадиш ключа ,но при всички се получава този проблем,имал съм и фиат и при него така се случи неможах да запаля след това.
                  Alfa romeo GTVex
                  Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                  Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                  Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                    Един пич, който се занимава с такива неща (ключар е) преди време ме беше посъветвал за друга кола отвреме навреме да пръскам в ключалката WD40 и да раздвижвам, ей така профилактично... Явно не е само при алфите и фиатовете този проблем
                    аз доколкото си спомням от ключар (познат)се слага графитна прах,препаратите колкото помагат,толкова и пречат
                    алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                    алфа ромео 164 2.0тс -на части
                    нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от trendafilov86 Покажи съобщение
                      здравейте колеги. На ключалката за палене има един бутно който аз натиснах и някак си така завъртях клюша,че сега колата е като „мъртва" когато вкарам и завартя ключа нищо не се случва. когато при натиснат бутон завартяя в най крайно положение светват на таблото лампата за габарити и фарове моля за помощ , Колата направо умря

Проблемите са били еднакви , предполагам: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=55144

Ама твоя е от май месец , а не си написал какъв е бил случая.
                      Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Working...
                      X